УНСС стана на 95 години

На 19 май (вторник) 2015 г. Университетът за национално и световно стопанство ще отбележи с академични чествания 95 години от основаването си. Тържественото събрание ще започне в 10 часа в аула „Максима“.

След тържеството ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на проф. Стефан Бобчев, основател и първи ректор на УНСС.

В 11.30 часа ще бъдат открити музеят на УНСС и изложбата „УНСС и БАН: общите ни корени“. УНСС е създаден през 1920 г. като Свободен университет за политически и стопански науки и е най-старото и най-голямото висше икономическо училище в България и Югоизточна Европа. През 2012 г. УНСС за втори път (след 2006 г.) получи от Националната агенция за оценяване и акредитация най-високата оценка сред всички български университети.

Днес УНСС е най-големият университет в България, в който учат 21 432 студенти, които се обучават в 47 бакалавърски (от които 10 с преподаване на английски език) и близо 100 магистърски програми в редовна и дистанционна форма. Преподавателите са близо 500, от които 300 са професори и доценти.

Университетът участва в много европейски, национални и университетски научноизследователски проекти.

За автора:

е написал 95 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in