„Виа понтика“ събира над 200 студенти

200 млади творци от колежи и университети в България, Румъния и Черна гора, ще се включат във фестивала „Виа Понтика“. Художници, театрални творци, музиканти, фотографи и кинодейци се събират в Балчик в началото на септември за Осмото издание на международния творчески проект.

Той ще се реализира от 9 до 18 септември. Сред акцентите във фестивалната програма са изложбата на скулптора Веселин Ламбрев – „Точка на кипене на фантазията”, четири театрални постановки на студенти от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” и Факултета по изкуствата на Университета „Овидиус” – Констанца, Румъния, изложбите „Сценографски проекти” и „Цветна геометрия”.

Организаторите обещават интересна експозиция на студентите от Факултета за изящни изкуства към Университета на Черна гора. Те ще представят свои творби, съвместно с възпитаници на Националната художествена академия в София.

Организаторите, подкрепени от община Балчик и ДКИ КЦ “Двореца”, осигуряват безплатен вход. Фестът се открива в 20 ч на 9 септември с концерт на фолклорен ансамбъл „Тракия” – Пловдив.

За автора:

е написал 46 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in