„Шампионска лига” прави троен оборот в заведенията

По време на излъчване на мачовете от турнира „Шампионска лига”  заведенията отчитат тройно увелучение на оборота. Причината за това е огромният интерес към футбола от страна на студентите. Студентски град предлага много възможности за прекарване на футболните вечери.

Най-предпочитани заведения за гледане на мачове са тези с големи телевизори. Наличието на видео стена също играе решаваща роля при избора на „терен за гледане”.  Някои барове дори пускат специални промоции за времето на излъчване на мача.

Предимство в класация имат по-малите заведения. При тях футболната вечер е събитие, което очаквано вдига консумацията и оборота. В такъв случай собствениците си позволяват дори да пуснат коментара от телвеизора, вмесо обикновената музика от заведението. Така атмосферата става изцяло футболна и студентите могат напълно да се потопят в магията на играта.

Дискотетите и известните кръчми не са толкова полулярни между футболните фенове. Често те не се съгласяват с искаията на студенти да бъде превключен телевизора на спортния канал. Причината за това е големият оборот, който идва от всички клиенти на заведеноето. Собствениците се опасяват, че излъчването на футбол може да предизвика обратен ефект и да изгоно посетителите.

Предпочитано място за гледане не футбол са и пунктовете за спортно залагане. Там със сигурност излъчват мачовете, но те често  са препълнени с хора. Също така букмейкърите понякога  поставят условия да се заложи на един от двата отбора, за да се гледа футбол там.

Малко студенти имат пусната кабелна телевизия, по която да гледат мачовете. Стаята в общежитието също не е най-подходящата обстановка за футболен мач.

Възможност за лгедане на мачове предлагат и он-лайн каналите. При тях обаче трафикът е от цял свят и често картината насича. А при футболен мач това е голям проблем. Качеството на изображението също по никакъв начин не може да се сравнява с това на телеизора.

Разбира се, където и да се гледа „Шампионска лига”, сигурното е едно – много бира се изпива. Тя е най-предпочитаното пиво за охлаждане на футболните страсти. Предпочитано в зимните месеци е и тъмното пиво.

 

Димитър Василев

Снимка: Христо Лазаров

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in