Анти-Спин кампания учи софиянци как да се пазят по време на секс

По повод 1-ви декември – световен ден за борбата със СПИН Български Младежки Червен Кръст организира традиционната си АНТИ-СПИН кампания. Мотото тази година е “Прегръдката не убива. Дискриминацията – Да!“.

Доброволци, разпръснати из цяла София раздаваха образователни брошури и презервативи на минувачите като дадоха гласност на проблемите, свързани с болестта и начините за превенцията й. Младите апелираха и за безрисковото сексуално поведение, употребата на презервативи, както и към толерантното отношение към хората, живеещи с болестта.

Йоана Чаушева е доброволец в БМЧК. Пред studentcity.bg тя сподели колко е важно човек да се предпазва сам и призова всеки да внимава за здравето си. По нейни наблюдения, тази година хората са много по-запознати с болестта и с това как да се предпазват. „ Като цяло хората знаят, че днес е световният ден за борба със СПИН. Но също така има и такива, които се притесняват, когато получават презерватив”, допъва Йоана.

Днес в София бяха разположени и мобилни кабинети за безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН. Пунктове имаше пред паметника на Патриарх Евтимий в центъра и в подлеза на метростанция „Сердика”. Резултатите стават ясни веднага. Анонимността на тествалите се също бе напълно гарантирана.

Освен на 1-ви декември, БМЧК организира подобни кампании и на 14-ти февруари. В деня на влюбените също е добре да се припомни на младите, че трябва да се обичат, но това да става безопасно.

 

Димитър Василев

Снимки: Авторът

 

 

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Анти-Спин кампания учи софиянци как да се пазят по време на секс”

  • пешо шумата написа на 3 януари, 2012, 15:19

    страшна кампания, само дето кондомите са менте

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in