Засилени мерки за сигурност в Студентски преди 8-ми

Засилени мерки за сигурност в навечерието на студентския празник. Полицейски екипи и данъчни тръгват на проверки по хотели, ресторанти и нощни заведения в цялата страна. На фокус са Студентски град и зимните курорти Пампорово и Банско, където ще има засилено полицейско присъствие.

В Студентски град духът на празника вече се усеща, а столичната полиция на практика е като пред мобилизация. Полицейски патрули ще бдят за реда пред дискотеките, катаджии ще дежурят извънредно по пътищата, като се заканват да проверят поне 1000 души за употреба на алкохол. Акциите по дискотеките тук ще стартират до дни, като идеята е да се провери достъпни и безопасни ли са заведенията и готови ли са охранителите да реагират на секундата, ако избухне скандал или побой. Във всички областни дирекции на МВР има обявени телефони, на които хората могат да подават сигнали за инциденти или нарушения на реда.

Кавги между подпийнали студенти, пияни шофьори и разправии между буйстващи компании, които понякога стигат до кръв – с това се занимават ежедневно полицаите в Студентски град.

За масирани проверки в навечерието на празника се готвят и катаджиите, които чакат консумативи за специалните дрегери, с които ще тестват шофьорите не само за алкохол, но и за наркотици.

Навръх празника столичния КАТ ще мобилизира на практика всичките си хора, които ще проверяват за алкохол и ще глобяват за неправилно паркиране.

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Засилени мерки за сигурност в Студентски преди 8-ми”

  • Кик написа на 13 декември, 2011, 21:31

    Е празник – празник ама по-добре със засилени мерки, че да не стават инциденти разни…

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in