Белгия проявява интерес към българските студенти

Белгия проявява интерес към българските студенти. Това заяви в интервю за АкадемикаБГ/akademika.bg г-н Марк Михилсен, посланик на Белгия в България.

Той коментира, че интересът към студентите от българия не е новост. Още преди влизането на страната в Европейския съюз белгийците много се интересували от България. За това говоряр и големи събития като фестивала Europalia Bulgaria, който привлича 400 000 посетители и различни общи изложби. Миналата година се е организирала изложба на Белгийско модерно изкуство (1880-1950). Тази година изложба на съвременно дигитално белгийско изкуство бе представено в София.

Студенти в магистърски или бакалавърски курсове на обучение могат да се обучават на английски или на френски език. И на последно място съотношението между качество и цена в белгийските университети е много добро. Стандартите на обучение са високи, а цените са по-ниски в сравнение с повечето ни страни съседки.

Факт за топлата връзка между двете страни е и това, че Белгия беше една от първите 10 страни, която започна дипломатически отношения с България и е важен инвеститор в страната още от самото начало. От 1996 белгийски компании са инвестирали над 1.6 милиона евро в България. Белгия (или по-точно BLEU: the Belgian-Luxemburg Economic Union) е седмият най-голям чуждестранен инвеститор.

През 2000 г. бе подписано споразумение между БАН и Фламандската фондация за научни изследвания. Общо над 60 научни проекта бяха осъществени. Споразуменията в сферата на културата между френската общност в Белгия и българския парламент включва и основания в София институт – “Institut de la Francophonie pour l’Administration et la Gestion”.

Снимка: Посолството на Белгия

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Белгия проявява интерес към българските студенти”

  • Kaden написа на 27 юни, 2016, 22:00

    Call me wind because I am abslluteoy blown away.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in