Хлебарки тормозят студентите в общежитията

Хлебарки продължават да тормозят студентите в Студентски град. Те са един от най -големите  проблеми на живущите в общежитията. Положението там е все едно и  също – хлебарки навсякъде.

Трудно би могло да се определи дали в стаите на СУ или в тези на УНСС има повече вредители. Те са навсякъде. Студът не плаши малките гадинки. През зимните месеци дори броят им се увеличава. Светнатата лампа също не гони хлебарките.

Действията на СБО за премахване на хлебарките през лятото остават единични и очаквано неефикасни. Въпреки десетките литри разпръсната отрова в стаите ма младежите, вредителите са все още живи. Поради масовото им третиране  с всякакви препарати те са придобили “имунитет” и не се влияят от каквито и да било отрови.

Така единствените „борци за чистота” остават самите студенти. Най-разпространеният препарат в търговската мрежа са магазините са ефикасни за ден-два. След това положението добива същия отчайващ вид. Флаконът с отрова свършва за около седмица.

Алтернатива за изтребване на вредителите предоставят фирмите, които се занимават изтребване на хлебарки. Проучване на StudentCity.bg  показа, че на територията на Студентски град има само една фирма, която се занимава с  пръскане за хлебарки. Цената за обработка на стая е 20 лева. Тя включва и третирането против паяци. От фирмата също съобщават, че е абсолютно нормално обикновените флакони да не действат. Причината за това е, че те се използват вече близо 20 години и хлебарките са добили имунитет. Професионалното третиране се извършва с швейцарски препарат „Аймън 10КС“.

Гаранция за ефикасното справяне с хлебарките се дава след повторно пръскане. Така цената за отърваване става 40 лева.

Въпреки сравнително ниската цена на процедурата, професионалната намеса в борбата с хлебарките не е много актуална в Студентски град. Малцина са студентите, които са решили проблема с нашествието на хлебарки в общежитията. Повечето от тях са свикнали на лошите условия, дори някой считат хлебарките за нищо необичайно.

За момента студенти и хлебарки си съжителстват и с поделят всичко в общежитията.

 

Димитър Василев

Снимка: flickr/hvrio

 

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

3 коментара за “Хлебарки тормозят студентите в общежитията”

 • Пламен написа на 7 декември, 2011, 6:42

  И коя е тази фирма, която е единствената?

  Не заблуждавайте читателите си. Има предостатъчно фирми, към които могат да се обърнат.

 • Антон написа на 27 декември, 2011, 20:28

  Фирмите, които оперират на територията на София са над 350 – и това са официално регистрираните, а иначе са може би над 500. Тези хлебарки са ужасна напаст и наистина си трябва професионална намеса, за да се отстрани проблема!

 • Дом написа на 29 септември, 2014, 11:39

  Това е фирмата
  http://dom-bez-vrediteli.com/

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in