Студентски град „засмърдя” на риба

През целия ден в Студентски град се носеше миризма на риба.  Никулден бе идеален повод за студентите да разнообразят обичайното си меню с малко риба.

Морските ястия обичай но не е сред предпочитаните храни на студентите. Много по-вървежни са пилето с ориз, мусаката или варените картофи. Днешният празник промени малко нещата.

Шаранът обаче не бе най-предпочитаната риба днес . Студентите по-скоро залагаха на скумрията и цацата. Морските дарове в най-големия супермаркет в района се изкупуваха буквално за минути. През целия ден имаше огромни опашки пред топлите щандове. Това бе и гарантът, че рибата е прясна.

Консервите с риба също се изкупуваха много днес. В този случай студентите отново наблягаха на като скумрия или копърка в доматен сос. По-рядко се взимаха и филета от различни риби. Причината за това е високата им цена.

Студентските столове също предлагаха риба в менюто си днес. Проблемите при нея бяха, че често тя не бе добре овкусена, или пък се сервираше сурова.

Някои студенти пък решиха да си купят сурова риба и да я сготвят сами.  Това допринесе още повече за аромата на Никулден в общежитията.

 

Снимка: flickr/Jackie Baisa

Етикети:

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Студентски град „засмърдя” на риба”

  • mara написа на 3 януари, 2012, 15:21

    ужасно е, добре, че съм на високо :)

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in