Как ще пътуваме до „ 8-ми декември”?

Студентите ще се придвижват с автобуси или коли до мястото, където ще празнуват. Това показа проучване на Studentcity.bg във връзка с транспортните проблеми в навечерието на студентския празник.

Продължаващата стачка на железниците улесни избора на студентите за това как да пътуват. При нормални обстоятелства част от тях ползват услугите на БДЖ като достъпен и сравнително бърз начин за превоз. „Не можем да рискуваме нещо да се обърка и да не стигнем до мястото, към което сме се запътили, след като влаковете стачкуват. Най-лесният начин е със собствен транспорт“- казват студенти, насочили се към град Сопот за празника.

Тази година се отчита значителен ръст на студентите, които избират придвижването с кола на приятел или колега от компанията, вместо с автобус. Причината за това са прекалено многото инциденти с автобуси напоследък. Колата е и по-удобна за пренос на багаж.

Водещите автобусни компании в страната също не предлагат големи намаления за студенти. най-голямото от тях е 25% от размера на билета. Така билетът от София до Банско или Боровец излиза около 15 лева в едната посока. Пътуването с кола излиза по 7-8 лева за бензин. Ако автомобилът е на газ, цената пада на половина.

Най-улеснение са студентите, които ще празнуват в София – автобусите 280 и 94 ще бъдат денонощни.

Цветелина Николаева

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Как ще пътуваме до „ 8-ми декември”?”

  • Радина написа на 13 декември, 2011, 21:33

    Еми те с тая стачка хората се объркаха какво да правят и с какво да пътуват, няма ли да пускат вече тия влакове?!

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in