Автобус фантом преминава през Студентски град

От близо година живеещите с ж.к. „Студентски град” могат да се похвалят с доста практичната придобивка – автобус 294. Тази линия на Центъра за градска мобилност до голяма степен е удобна с това, че извозва голяма част от студентите към една от метростанциите на софийското метро и по този начин облекчава традиционно натовареният автобус 280.

Въпреки че превозът с 294 вече цяла година обслужва дестинцаията Студентски град – Специализирана болница за активно лечение по онкология, върху повече от половината табели автобусът с този номер липсва.

Академика БГ/ akademika.bg изпрати до Центъра за градска мобилност запитване защо табелите липсват, както и кога ще бъдат поставени такива.

Ето какво ни отговориха те на въпроса защо не е обозначено кога точно се движи автобусна линия 294:

Автобусна линия № 294 е с временен статут, маршрутът още не е утвърден като постоянен. Със заповед на Столична община срокът на работа на линията е удължен за срок от 6 (шест) месеца, считано от 01.08.2011 година. Във връзка с това не сме предприели масова подмяна на табелите по маршрута на линията.

Табелите за спирките на масовия градски транспорт се изработват и монтират от Център за градска мобилност ЕООД. На табелите не се афишират разписанията на линиите във връзка с невъзможността да поддържаме актуална информация поради налагащите се чести промени – зимни и летни разписания и промяна във връзка с ремонти. Стремим се да поддържаме актуална информация по спиркоуказателите в зависимост от финансовите си и технически възможности.

Диана Трифонова
Снимка: Авторът

За автора:

е написал 4 статии в този сайт.

Един коментар за “Автобус фантом преминава през Студентски град”

  • mastika написа на 12 декември, 2011, 21:13

    abe toi kato piratski korab :) da se ne poyava i Chernata brada kato dapadjiya

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in