Как да направим стаята в общежитието по-уютна


Как да направим студентската си стая по-уютна без много средства – това вълнува всеки студент. Нищо не може да се сравни с домашния уют, но можем да имитираме такъв в Студентски град. Когато се приберем късно след лекции или работа за нас е важно у дома да е топло и приветливо.

Според проучване на сайта Studentcity.bg са нужни следните малки, но с огромно значение неща за нашето настроение:

Възглавници – в ярки или пастелни цветове. Нищо не може да се сравни със сгушването в пухените възглавници през зимата.

Огледало – то създава илюзия за по-голямо пространство, което е дефицит в студентските стаи. То трябва да е леко осветено и за предпочитане да не гледа към вратата.

Нощни лампи – по време на сесия те са аксесоар номер едно за студентската стая -помагат при четене в малките часове на нощта. Трябва да са в бял или жълт цвят, за да може допълнително да озаряват стаята, по възможност съчетани с цвета на мебелите.

Завеси – без тяхната помощ един пълноценен сън не би бил възможен. Изпитан трик за здравословен сън са червени или кафяви.

Чаршафи – от мека, естествена материя и в любимия ни цвят и десен.

Свещи – няма нищо по-отпускащо от ароматните свещи. Те ще превърнат една обикновена вечер със съквартирантките в приятелско събиране на по чаша вино. Експериментирането с различни аромати помага да открием този, който ни прави най-спокойни.
Някои хора са алергични към определени аромати или имат непоносимост към тях, ето защо трябва да се консултираме с нашия съквартирант преди да палим ароматни свещи.

Детайли – малките дребни неща в стаята като рамките за снимки или моливника ще внесат допулнителен комфорт.

Достатъчно е да посветим една мързелива неделя на студентската си стая, за дастане уютна и красива – такава, за каквато винаги сме мечтали.


Цветелина Костадинова

За автора:

е написал 93 статии в този сайт.

Един коментар за “Как да направим стаята в общежитието по-уютна”

  • Калина написа на 19 декември, 2011, 13:22

    Вярно е, че с много малко усилие иначе нищожното пространство в общежитието може да бъде страшно уютно :)

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in