Идеалният съквартирант

Идеален съквартирант-съществува ли изобщо такова понятие или то е само в нашите фантазии? Дори и да не живеем с такъв поне можем да дефинираме какви качества искаме да притежава.

Според проучване на сайта Studentcity.bg той прилича по характер на нас самите, не пуши и не кани хора, които да преспиват в стаята в наше присъствие.

„Да бъде работлив, за да ме надъхва и мен да върша много работа. В същото време да умее и да почива – без труд почивката не е сладка. И,разбира се, винаги да се съобразява с мен, независимо от това какво искам да правя. Понякога имам нужда от здрав сън, друг път от тишина за учене, а понякога просто от светната лампа, за да се приготвя за излизане“-казва студентка, живееща в общежитията на СУ.

Перфектният съквартирант освен работлив е и съобразителен. Той никога не вдига много шум, когато спим, нещо повече – стъпва на пръсти. Познатият до болка звук от сешоара никога не се чува, а вратата винаги се затваря бавно. Относно спорната територия – банята – той винаги ни изчаква да минем първи, когато бързаме за излизане.

Оказва се, че студентите не държат толкова на това да са приятели със съквартирантите си, колкото те да спазват хигиенни навици и да се съобразяват: “Това че сме съквартиранти, не означава че трябва да бъдем и приятели. Стига човекът да е разбран и да чисти, когато трябва,без да вдига шум, успешното ни съжителство е гарантирано“.

Според друга студентка обаче съквартирантът трябва да ни вдъхновява по някакъв начин:“Хубаво е съквартирантът да има свежи идеи, да дава съвети за излизания, връзки и т.н., когато имам нужда. Не съм фен на това да стоя до късно да слушам оплаквания“.

Нашият мечтан съквартирант притежава и екстри-способен е да се справя в различни ситуации като счупен хладилник, например. Той има и интересни приятели, които обаче никога не досаждат с присъствието си. И не на последно място – идеалният съквартирант ни купува лекарства, когато сме болни и се грижи за нашия комфорт.

Цветелина Костадинова
Снимка: flickr/ orangeacid

Етикети:

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Идеалният съквартирант”

  • Съквартирант написа на 19 декември, 2011, 13:23

    Абе то такъв въобще има ли? 😀 По-подходящи и съвсем отчайващи има, ама идеални май не…

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in