Как изглежда Коледа в Южна Корея?

Макар и далеч на изток Южна Корея има много общо с традициите, които тук в Европа споделяме особено покрай коледните празници.

Любопитен факт е, че Южна Корея е страната с най-много християни в сравнение с останалите страни в Източна Азия. Християните там са близо 30% от населението (останалите 70% са или будисти, или не изповядват религия) и поради тази причина Коледа се отбелязва наистина пищно.

Коледа е официален празник в Южна Корея, за разлика от всички останали страни в Азия, където тя не се отбелязва. За разлика от Европа обаче в Страната на утринната свежест на 26-ти декември отново е работен ден като следващата почивка за корейците идва по Нова година.

Коледата в Южна Корея е придружена от типичните за цял свят размяна на подаръци и естествено от Дядо Коледа. В корейския си вариант обаче белобрадият старец освен в червен може да бъде срещнат и в син костюм.
За разлика от останалите страни по света корейските традиции при празнуването на Рождество Христово не са толкова пищни, колкото на Запад. За повечето семейства този празник не е най-важният в календара, въпреки че в последните години се наблюдава тенденцията все повече и повече празникът да се превръща в добра причина за пилеене на пари за всевъзможни подаръци.

Някои семейства празнуват Коледа със специални менюта и се събират вкъщи. Това не е задължително за всички. В повечето случай Коледа се празнува навън като ресторантите са изпълнени с клиенти. Празникът даже е считан за повод за романтична почивка за двойките. В Корея Коледа и Нова година по-скоро се отбелязват обратно на традициите на Запад. Коледа е времето за парти и излизане с приятели, докато Нова година е денят, в който корейците прекарват времето със семейството си.

За автора:

е написал 4 статии в този сайт.

3 коментара за “Как изглежда Коледа в Южна Корея?”

 • Ace написа на 21 декември, 2011, 7:50

  Iskam da widq SIN Dqdo Koleda!!! 😀

 • Rumen написа на 27 декември, 2011, 9:49

  Много интересно…
  Това сигурно ли е за съотношението на християните (30% от населението)

 • veronika написа на 11 декември, 2012, 15:50

  obicham korea, skoto shte otida tam sas semeistvoto mi

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in