Студентски град опустя

Студентски град вече опустя. Днес е пикът на студентите, които напускат кампуса, за да се приберат по родните си места за празниците.

Единственият начин да се стигне директно до Автогарата и Централната ЖП гара в София е с маршрутка №5. С автобус или с с метрото трябва да се прикачва, поне два пъти, което е доста трудно с два голели куфара в ръцете. Именно поради тази причина опашките на спирката на „петицата” са огромни още от сутринта.

StudentCity
съветва да тръгвате минимум час и половина по-рано, за да не си изпуснете превоза. В една маршрутка има десет места за сядане. Това далеч не означава, че само десет човека ще се качат. Но ако искате да седнете, идете на първа спирка. До третата – „Детски ясли” вече няма да има свободни места.

Билети за влаковете в дните 22 и 23 почти не са останали. За нощния влак по линията София-Бургас на 23 декември билети няма.

Стачката в БДЖ доведе и до рекорден брой автобуси за празниците. Най – предпочитаните дестинации и тази година са Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора и Сливен. На 22 и 23 декември ще отпътуват най-малко 60 извънредни автобуса.

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Студентски град опустя”

  • дони написа на 23 декември, 2011, 13:41

    ДА СЕ МАХАТ СЕЛЯНЧЕТАТА!

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in