Какво пият студентите по празниците

В навечерието на Коледа StudentCity реши да провери какво пият българските студенти по празниците. За целта проведохме анкета сред 40 студенти, която показа следните резултати.

Може би очаквано момичетата предпочитат вино. Половината от всички анкетирани студенти отговориха, че ще изберат виното по празниците, като червеното води пред бялото. Сред почитателите на виното обаче не липсват и момчета. „На Бъдни вечер се пие червено вино”, показва, че е запознат с традициите Лазар – „така че в навечерието на Рождество Христово ще заложа на вино. На Коледа вече сигурно ще мина на водка, че ракия ми е трудно да пия”, довършва той. „Червено вино, уиски и бира, за да бъде пълна програмата”, пък споделя Димитър Андреев. Сред представителите на нежния пол обаче има и почитатели на ракията: „По обичай на Коледа се пие греяна ракия за здраве, дори и от децата”, твърди Оля Недялкова – „Все пак са празници и една глътка не вреди”.

На второ място след виното се нарежда уискито. „Аз не пия изобщо вече, но дори и аз мисля да се възползвам да сръбна 50 грама уиски по празниците. Като има качествен повод – може. Наливането с алкохол, само щото има алкохол, спря да ми е интересно в 7-ми клас”, разказва ни Георги Андонов. На трето и четвърто място пък се наредиха съответно ракията и водката.

Някои студенти пък залагат на по-нетрадиционни питиета. Ванина и Зорница от София споделиха, че мислят да се почерпят с Мартини на Коледа, а Джулиано Амат отговори категорично, че ще пие ром. Сред анкетираните имаше и група момчета, които ни споделиха, че „ще си поркат биричка”. „Бира, бира – тя със всичко върви”, коментираха те.

А вие какво ще пиете?

Христо Лазаров
Снимка: Przykuta – wikimedia

За автора:

е написал 93 статии в този сайт.

2 коментара за “Какво пият студентите по празниците”

  • Кольо написа на 25 декември, 2011, 19:03

    Така си е, съгласен съм. И аз на Бъдни вечер си пийвам винце, а пък после може и ракийка :) 😀

  • man написа на 26 декември, 2011, 21:05

    Пият каквото има, пукниците

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in