Студентите избират да прекарат Нова година извън София

Според анкета на сайта Studentcity.bg студентите тази година избират да прекарат празника по родните си места-малките градове.

Дори ентусиазмът на студентите първи курс не може да ги накара да останат в София за празника. Някои от тях решават да не бъдат нито в София, нито в родния си град: “Ще бъда в един голям апартамент в Пловдив с мои приятели, където се надявам да си изкараме супер“ – казва Елена от Хасково, студентка в първи курс-Неформално образование.
„Още не знам, но предполагам че ще съм в Шумен, където съм родена с приятели от детството и гимназията и някои колеги“ – споделя Илияна от трети курс журналистика.

Все пак има и такива студенти, които ще прекарат празника на купон в стаята си в общежитието:“Не знам точно кога ще се събираме, но задължително ще съм на купон в блока“ – казва Тихомир, специалност Международни отношения.

Студентите, които живеят и работят в София пък са лаконични – за тях единствена алтернатива остава столицата. Повечето отказват идеята за празнуване на площад „Батенберг“, а предпочитат парти или романтична Нова година заедно с половинката. За всички, които не трябва да работят на празниците, остава вариантът за почивка в някоя винаги актуална дестинация – хижа в планината или курорт, предлагащ празнични оферти.

Цветелина Костадинова

Етикети:

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Студентите избират да прекарат Нова година извън София”

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in