Предимствата да живееш в Студентски град

Въпреки препълнените автобуси, шума, опашките в супермаркетите и ограниченото пространство, Студентски град има своите предимства. Според проучване на сайта Studentcity.bg те са:

Сравнителна близост до центъра-Студентското градче е само на 30-40 минути от централната част. В сравнение с квартали като Овча купел, Младост 4 или Люлин, Студентски си е направо на една крачка разстояние.

Редовен градски транспорт-в сутрешните часове се случва автобусите за Студентски град да са през 5 минути. Разбира се, при падането на първия сняг, винаги се получава закъснение. Метрото-като едно от най-бързите превозни средства се движи на 7-8 минути и на практика студентите достигат до центъра с него за около 10 минути. Като бонус към това се прибавят и маршрутките-номер 5 и 7, които винаги намират най-бързия начин за придвижване до Централна гара.

Социализация-няма по-подходящо място от Студентски град за запознаване с нови хора. Независимо дали това ще са съседите по стая или приятелите на съквартирантите, възможност за социализация винаги има. Особено за първокурсниците това е голямо предимство, защото могат да се запознават със свои колеги, които живеят близо до тях.

Купон нон-стоп-всички сме чували популярната песен „Студентски живот, ах сладък живот“. Ежеседмичните партита с колегите са нещо задължително, ето защо е абсурдно да си прекараш зле в Студентски град. Винаги има възможност за забавление, а в повечето блокове дори не се правят забележки за купони от портиерите. Дискотеки или домашни партита-в Студентски град за тях е нужен само повод.

Бягство от самотата-няма почти никакъв шанс да се усамотиш в Студентски град-винаги около теб има хора. Съквартирантите винаги са на разположение когато ти е скучно, а съседите са на една врата разстояние за събиране в коридора.
Създаване на приятелства-едни от най-трайните приятелства се създават именно в студентските години. Това, че ни се налага да живеем заедно с други хора има и своите предимства-те могат да се превърнат в най-добрите ни приятели.
Едно е сигурно в Студентски град-там човек никога не може да скучае. Той е нещо като „градът, който никога не спи“-светлините му винаги светят, а купонът е на макс.

Цветелина Костадинова
Снимка: Димитър Василев

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Предимствата да живееш в Студентски град”

  • luizov написа на 3 януари, 2012, 15:14

    Няма предимства! Луди ли сте

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in