Нова боя за пешеходните пътеки в Студентски град

Започна ремонтиране на пешеходните пътеки в студентски град. Опресняването включва почистването на всички кръстовища и полагането на нов слой боя.
Пътеките в студентски са доста избледнели и трудно се забелязват от шофьорите.  Ремонтните работи вървят бързо и не налагат затварянето на цели улици. Всяка пътека се боядисва наполовина.  Това позволява само частично преустановяване на движението в едната автомобилна лента.
За момента са освежена пътната маркировка на ключови места в региона. Очаква се в скоро време и целият студентски град да се сдобие с нови алеи за пресичане.
Целта на общината е да намалят броя на инцидентите по улиците при неспиране на пешеходна пътека. В студентски на много места движението се регулира единствено от пътната маркировка.
Преди месец започна и друга кампания за защита на пешеходците на пътя. Нейната цел е да се научат децата и възрастните, които са най-уязвими на пътя, да показват с ръка на шофьорите, че слизат на пътното платно, за да преминат.
От 1-ви септември започнаха полицейски проверки дали шофьорите спазват правилата за движение при пресичане на пешеходци по обозначените за това места по столичните улици.
Димитър Василев

Етикети:

За автора:

е написал 10 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in