„Такса гост” спира купоните в Студентски? Да, ама не

Такса гост ще се надчислява на студентите в стаите, ако приятелите им забравят да се отпишат при напускане на стаята. Нощувката при приятел в академичното градче струва 15 лв. на вечер. Всеки посетител, който влезе в чуждо общежитие, задължително трябва да се регистрира като представи лична карта и си остави телефона на портиера. Това се прави с цел да се контролира потокът от хора, които влизат и излизат, особено във вечерните часове. В правилникът за вътрешния ред на общежитията на СУ ясно е казано, че гости могат да влизат до 24:00 часа.

В действителност всички тези промени и закани звучат като добри пожелания. Законът не се въвежда сега, а винаги си е бил такъв. И до този момент няма никакви санкции. Никой не се е оплакал от „надута сметка”. А то лесно би могло да се усети. Четирима гости, които забравят да се отпишат, веднага слагат 60 лева отгоре. Това е близо 200% от това, което плащат студентите на месец за общежитие.

В повечето случаи портиерите не записват кой влиза и кой излиза. Една добра дума „Може ли да ми отворите” върши перфектна работа и вие вече сте „нелегално вътре”.

Други пък напълно нехаят за това, което пишат. Важното е да има нещо нашарено в тетрадката, ако уж стане нещо нередно и трябва да се отчитат. Портиерите масово недочуват, не записват правилно телефонните номера и фамилиите на гостите. Така всичко остава някак си в нищото, „изгубено в превода” или преписа, в случая.

А лични карти никой не иска. Така Драган може да се представи за Петкан и т.н. Друг е въпросът как портиерите са сигурни в коя стая точно отива студентът? Това вече няма как да се провери, освен ако но го проследи до заветната бърлога на купона.

А някъде след 01:00 през нощта всички бариери падат – портиерите заспиват и студентските общежития отново заприличват на безплатни хотели за посетителите.

Кой каза после, че Студентски град не прилича на Лас Вегас?

Димитър Василев

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

2 коментара за “„Такса гост” спира купоните в Студентски? Да, ама не”

  • драго чука написа на 2 февруари, 2012, 14:20

    В нашия блок, 50, се влиза без абсолютно никакъв проблем

  • комунягата написа на 20 февруари, 2012, 21:37

    И къв е проблемът? Нека не издребняваме толкоз – даже и при по-строгия ред при социализма нямаше такива фашистки аспирации срещу купоните :)

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in