Посланикът на Република Корея кани българските студенти да учат в неговата страна

Посланикът на Република Корея в България Чън Би-Хо призова българските студенти да учат в Корея. В интервю за Академика БГ/akademika.bg той разясни какви са плюсовете и положителните страни на образованието на една от най-развитите технологично държави в света.

Посланикът разясни, че ежегодно петима български студенти получават стипендия, за да отидат да учат в Корея. В същото време петима корейски студенти идват в България, за да учат в български университет със стипендия.

В момента 9 корейски студенти се обучават в Софийския университет в бакалавърски, магистърски и докторски степени на обучение. В бакалавърския курс на обучение много от тях учат български език и литература.

И докато напоследък темата за е-образованието стана много актуална в България, то в Корея имат ясна представа как да стане това. Правителството се опитва да разработи платформи с отворен код. Какво означава това? Ако компания А се опитва да разработи платформа А за електронно обучение, компания B разработва платформа B за електронно обучение. Двете системи обаче не са взаимно свързани. В Корея се опитват да разработим платформи с отворен код, за да могат компаниите A, B, C да ги използват безплатно.

Цялото интервю с посланика можете да прочетете на страницата на Академика БГ.

Етикети:

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Посланикът на Република Корея кани българските студенти да учат в неговата страна”

  • марто написа на 2 февруари, 2012, 10:48

    Само да не се бъркате със Сверна Корея, моля ви се

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in