Публикации с етикет ‘‘студентски празник’’

Студентският празник се празнува за 111 път у нас

За 111-та година празнуваме студентския празник. 8 декември, превърнал се в нарицателно за поредното студентско събиране, всъщност е денят на Св. Климент Охридски (по стар стил е 25 ноември). Денят е обявен за празник на студентите през 1903 година. Смята се, че Климент е закрилник на бъдещите висшисти. Специално за празника БДЖ е с променено разписание на влаковете до най-предпочитания курорт Банско.
Цялата статия

Студентският празник ще започне с Евростипендии

Студентският празник ще започне с кандидатстване за Евростипендии. Това съобщиха от МОН. Всички студенти, редовна форма на обучение, които са положили успешно всички изпити по учебен план до момента на кандидатстване за стипендия и чийто среден успех от предходните два семестъра (за първокурсниците – от първия семестър) е не по-нисък от добър 4.00, ще могат да кандидатстват за стипендията. Подаването на формулярите ще започне на 8 декември, както ...
Цялата статия

В чест на Студентския празник метрото и някои автобуси работиха денонощно

В чест на Студентския празник метрото и някои автобуси работиха денонощно
В чест на Студентския празник, „Център за градска мобилност” ЕАД и  “Метрополитен” ЕАД осигуриха нощно движение по автобусни линии № 94, № 280 и метровлаковете. За времето между 24.00 часа на 08.12.2013 г. до 05.00 часа на 09.12.2013 г празнуващите студенти можеха да се придвижват спокойно със столичния градски транспорт.
Цялата статия
Страница 1 от 11
© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in